De Zomer van... Dries Vanhegen

Zomer van Dries Vanhegen portret
Dries Vanhegen verdeelt zijn tijd tussen Gent en Oostende. Ook tijdens de zomermaanden. Reizen doet hij de komende maanden vooral in eigen hoofd. Maar hoe ziet de rest van zijn vakantie eruit?

"Ja, de zomer van …”, steekt Dries Vanhegen van wal. "Geen vakantie dit jaar. Het is te zeggen, geen verre lange reizen voor mij. Deze zomer is mijn woonboot hier in Gent weer aan de beurt. Poetsen, schrobben, schuren, verven … heerlijke handenarbeid vind ik dat.”

Feestje met Ensor

“Zomer betekent voor mij ook filmen voor twee fictiereeksen op TV”, gaat Dries enthousiast verder. “En ik ben ook heel blij dat onze voorstelling Ensor est un fou/Ensor is zot op TAZ staat dit jaar. Op de slotavond zaterdag 10 augustus spelen we het Casino Kursaal van Oostende plat. Dat wordt een feestje ! En begin september zijn we te gast bij Compagnie Cecilia. Komt dat zien! Want ook dat wordt een feestje”, lacht Dries. “Daarna volgen nog een passage op het TheaterFestival en een tournee.”

“Waar de winter voor mij mijmeren over het verleden is, staat de zomer voor nadenken over de toekomst”, filosofeert Dries. “Mijn productiehuis Waltzing Mathilde wil eigengereide, grote verhalen vertellen. Door het succes van onze eersteling, smaakt dat naar meer. We gaan dus plannen maken.”

Reizen in je hoofd

“Zomer betekent voor mij ook Gentse Feesten, Theater aan Zee en Paulusfusfeesten in Oostende. Ik kijk nu al uit naar lange wandelingen langs al dat water, misschien zelfs een weekendje Ardennen”, blikt Dries vooruit. “En lezen, heel veel lezen. Op reis gaan in je hoofd. En heel veel aandacht voor zij die mij lief zijn. Vooral zij. Deze zomer wil ik graag ook eens thuis zijn.

Ensor est un fou van en met Dries Vanhegen speelt op 4 en 5 september in Gent. De tickets zijn te koop via onze website.

Gepubliceerd op 10 jul. '24  Deel op