Vorst - Forest

Vorst Compagnie Cecilia1
Vorst-Forest draait rond de relatie van twee mannen, die elkaar ondanks hun enkelband en contactverbod toch opnieuw willen ontmoeten. Sommige dingen zijn nu eenmaal voor eeuwig.

Twee mannen delen een verleden, maar geen toekomst.
Beste vrienden voor eeuwig.
Samen naar het werk.
Samen tegen de lamp.
Samen naar de rechtbank.
Samen naar de gevangenis.
Samen in voorwaardelijke invrijheidstelling.
Allebei met een enkelband én een contactverbod.
Maar één van hen kan het toch niet laten om op een dag de ander op te zoeken.
Sommige dingen zijn nu eenmaal voor eeuwig.

Vorst-Forest is een voorstelling over vriendschap. Een stuk zonder veel woorden. Geen maatschappelijke betogen, geen complexe sociale drama’s, maar een voorstelling over twee kameraden die voor elkaar door het vuur gaan. Ook al is dat soms heel erg dom. Maar wel schoon. Of tenminste heel erg grappig.

Titus De Voogdt (Altijd Prijs, Schöne Blumen, Steve+Sky,…) ging in Vorst-Forest voor het eerst als maker aan de slag. Hij werkt samen met Johan Heldenbergh, die met Massis, The Musical en The Broken Circle Breakdown featuring The Cover-Ups of Alabama zijn sporen verdiende als theatermaker en met Schellebelle 1919 ondertussen ook als filmmaker.

Samen gaan ze voor het experiment, ver weg van hun gebruikelijke dada’s. Ditmaal beeldend, grappig en beklijvend. Zonder al te veel blabla. In voorstellingen als Maria eeuwigdurende bijstand en Trouwfeesten en processen enz… hebben ze bewezen een beproefd duo te zijn, een combinatie die zonder twijfel garant staat voor ingeleefde weemoed, waarachtige weerloosheid en véél gevatte humor.

Deel op
Vorst forest2

CREDITS

Toon meer Toon minder