Once upon a time in de Westhoek

21 jun. '23 15 jun. '24
Feature 8501
Een western op wisselspanning

In Once upon a time in de Westhoek nemen Sebastien Dewaele en Wouter Bruneel een duik in de geschiedenis van een dorp vol littekens en karakterkoppen. In dialoog met de verhalen uit hun familie en geboortestreek zoeken ze hun eigen plek in de geschiedenis, en hoe ze daarbij elkaars ‘nuldraad’ kunnen zijn. Daarvoor kruipen ze in de huid van de personages Phase en Neutre: twee elektriciens bij wie de vriendschap gedijt op wisselspanning. Overwint die vriendschap of vliegt finaal de zekering eruit?

Once upon a time in de Westhoek is een verhaal vol epiek, elektriek en knetterende humor. Een verhaal over dodelijke verwantschap en onvoorwaardelijke vriendschap, over generaties heen, waarbij je en passant veel zult bijleren over je verbouwingen. Een verhaal over stuten met hesp en tot 10 tellen op 6 vingers.

Na het veelgeprezen Marinus (2018) maakt Sebastien Dewaele (Bevergem, Eigen kweek, De broers Geboers) bij Compagnie Cecilia Once upon a time in de Westhoek, de tweede voorstelling rond ontroerende en vergeten verhalen uit de rijke West-Vlaamse geschiedenis. Dit keer doet hij dat in samenwerking met Wouter Bruneel (Zie mij graag, Eigen kweek, De broers Geboers) en Wouter Deprez.  

De originele live-muziek bij de voorstelling is van de hand van Ben Van Camp en Ben Brunin (Isolde et Les Bens, Vive la Fête,…).


Deel op

Speeldata

Datum & Locatie Tickets
do 30 mei '24 20:00 GC Den Egger (Scherpenheuvel) Tickets
vr 31 mei '24 20:15 CC Mechelen Wachtlijst
wo 12 jun. '24 20:00 De Expeditie (Gent) Wachtlijst
do 13 jun. '24 20:00 De Expeditie (Gent) Wachtlijst
vr 14 jun. '24 20:00 De Expeditie (Gent) Wachtlijst
za 15 jun. '24 20:00 De Expeditie (Gent) Wachtlijst

Once upon a time in de Westhoek trailer

Cast

Toon meer Toon minder