Gloria in den hoge

Gloria in den Hoge Compagnie Cecilia1
In een moeras kruisen zich de levens van vier zoekende zielen. Met vier delen ze lief en leed en hebben het over de zin van weglopen en terugkeren. Is er wel plaats in deze wereld voor mensen die het niet zo goed weten? Een kleurrijk spektakel. Grappig, grimmig en vertederend.

Le Lac du Connemara. De vogelkesdans.
Ik doe toch mee? Hoe kunt ge nog meer normaal zijn?
Knip heb ik gezeid. Ik ga achter sigaretten.

In een moeras - met op de achtergrond de geluiden van donder, vogels en schoten van jagers - staat een witte Amerikaan. Op deze plek kruisen zich de levens van vier zoekende zielen. Gloria is twee jaar weggeweest en keert terug naar huis. Onderweg is ze de Mexicaanse acrobate Vero tegengekomen, die nu haar beste vriendin is. Perfect Stranger Renato is het afgetrapt op een trouwfeest en is door de maïsvelden tot hier gelopen. Het kleine meisje Billie past op de auto van haar buur Omer die in Thailand een vrouw is gaan zoeken. Met vier delen ze lief en leed en hebben het over de zin van weglopen en terugkeren. Is er wel plaats in deze wereld voor mensen die het niet zo goed weten?

Een kleurrijk spektakel. Grappig, grimmig en vertederend.

Deel op
Gloria in den Hoge poster2
Deze voorstelling heeft een dwingende authenticiteit, vintage Sierens. Ook alle herkenbare Sierens-elementen zijn aanwezig. Dit is fysiek-teksttheater. Ontroerende circusnummers passen wonderschoon in de totale enscenering. Sterke one-liners boetseren de personages.
Roeland de Trazegnies, Cobra.be
De tekst is bij momenten herkenbaar en geniaal. Een mengeling tussen Gentse klanken en mooi Nederlands. Het publiek lacht. De verhalen zijn alledaags en universeel. Deze keer houdt Sierens het luchtig, al duikt hier en daar dat wrange onderrandje, dat we eigenlijk zo graag hebben, toch weer op.
Gentblogt.be

CREDITS

Toon meer Toon minder