Adjusting Hope

10 jan. '24 13 jan. '24
te gast
Feature 17865
Premièrereeks van nieuwe Thomas Janssens (Woodman)

Thomas Janssens schrijft en regisseert een monoloog voor e´e´n van onze grootste acteurs: Dirk Roofthooft. Opkomend jazztalent Nabou Claerhout tekent voor de originele live muziek.

Adjusting Hope is aangrijpend muziektheater dat in de complexe relatie duikt van schrijfster Susan Sontag en haar zoon David. Tegen de achtergrond van Sontags gevecht met leukemie ontvouwen zich de spanningen e´n kortstonden van verbondenheid - typerend voor dit getroebleerd gezin. Terwijl zijn gevierde moeder haar hele leven artistieke genialiteit najoeg, bleef David achter; alleen. Koortsachtig begon hij te zoeken naar wie hij was; een identiteit; om niet enkel “de zoon van” te blijven maar een authentiek, uniek persoon.

In Adjusting Hope worden de persoonlijke struggles van een moeder en haar zoon verweven met grotere maatschappelijke thema’s, resulterend in een krachtig verhaal over zelfvervulling, de nood aan nabijheid en de moeilijke maar onverwoestbare band tussen ouder en kind.Deel op
Wie geboren wordt, krijgt twee paspoorten mee, één voor het rijk der gezonden en één voor het rijk der zieken. En al gebruiken we het liefst alleen het goede paspoort, vroeg of laat moet iedereen zich identificeren als burger van dat andere rijk.
Susan Sontag

Credits

Toon meer Toon minder