=

1 jul. '22
te gast
Kleiner
Een talig onderzoek naar de connectie tussen de intieme binnenwereld en de collectieve buitenwereld.

Je ligt plat op de grond. Ja hoor. Hier lig je dan. Je hebt beslist om niet meer op te staan. Je ligt, hier en nu, zonder plan of doel. Zo plat mogelijk. Zo stil mogelijk. Zo min mogelijk bewegen. Adem in, adem uit. Ogen knipperen. Zucht.

= vertelt het verhaal van iemand die op een dag de radicale beslissing maakt om op de grond te gaan liggen. Terwijl ze daar ligt, komt ze vanalles tegen. Een berk. Een mier die onder haar rug schuilt voor de regen. Een vriend die badminton wil spelen. Een fietskoerier met in zijn hand een verse croissant. Oma. Wat gebeurt er met je als je een standpunt inneemt - en weigert om dat standpunt te verlaten? En wat doet dat met de wereld om je heen?

Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp, de makers van + en x, creëren voor En Avant het sluitstuk van hun trilogie: =. Dit derde deel gaat over verzet. Geïnspireerd door de lying flat movement onderzoeken ze het perspectief van de liggende mens. In een fantasierijke en met momenten surrealistische theatertekst proberen ze de consequenties onder woorden te brengen van een ‘nee’. Is een weigering waardevol? Kan niets doen iets veroorzaken? Welke verantwoordelijkheid rust er op onze schouders en wie heeft die daar gelegd? Moeten we meer of juist minder schijt hebben?

= is een theatervoorstelling voor volwassenen en voor jongeren vanaf 14 jaar. Bij schoolvoorstellingen is een nagesprek en bijbehorende workshop mogelijk.

Een voorstelling in het kader van En Avant.

Deel op

CREDITS

Toon meer Toon minder