Ook wij lezen de Gaza Monologen

DGM beeldmerk 1920x1080
Vandaag, op woensdag 29/11, is het Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse Volk.

In De Expeditie, onze thuisbasis, vatten we dit momentum aan om stil te staan bij en onze stem te laten horen voor de duizenden slachtoffers in Gaza. Tussen 15u30 en 17u worden er, in samenwerking met alle inwonende partners, verschillende initiatieven ontvouwd om informatie te verschaffen over het conflict en ruimte te maken voor creativiteit die troost en steun betuigt, maar ook een duidelijk signaal geeft. Iedereen is doorlopend welkom om aan te sluiten bij één van de activiteiten of om informatie in te winnen.

Eén van de initiatieven is bijvoorbeeld het lezen en brengen van de Gaza Monologen, een theatertekst uit 2010 die bestaat uit 31 getuigenissen van kinderen en jongeren die de oorlog in Gaza in 2008/2009 meemaakten. Het Palestijnse theatergezelschap Ashtar Theatre heeft een oproep gelanceerd om die teksten wereldwijd uit te dragen op 29 november.

Voel je vrij om mee te lezen met of om te luisteren naar acteurs Charlotte De Bruyne, Karolien De Bleser, Gina Beuk, Lucie Plasschaert, Patricia Kargbo, Iris Donders en Willem de Wolf. Alvast een warme oproep om ons te vergezellen op de stille wake om 17u. Daarop worden onder andere ook enkele monologen voorgelezen.

De tekst van de Gaza Monologen kan je kopen bij De Nieuwe Toneelbibliotheek via deze link. Alle opbrengst gaat naar het Ashtar Theatre in Palestina.

Gepubliceerd op 29 nov. '23  Deel op