Voorjaarsontwaken

18 apr. '24 20 apr. '24
te gast
Feature 8595
Gelauwerd spektakel van jong theatercollectief WOLF WOLF

Voorjaarsontwaken speelt zich af in het schemergebied tussen kind en volwassene, buiten de schooluren, op de repetitie. Binnen de muren van een schooltoneel steken fictie en realiteit elkaar aan en repeteert een groep jongeren voor het leven. Ze ontdekken de wereld, elkaar, zichzelf en de daarbij horende driften en perikelen. En dit terwijl hun lichaam hen overwoekert en sneller groeit dan hun hoofd kan bijhouden. Grenzen worden even snel getrokken als onduidelijk gemaakt. Wat verwarrend voelt, kwetst net zo goed als dat het zalft. Zeker wanneer keuzes over je eigen lichaam door anderen bepaald worden. Zeker wanneer lang niet alles bespreekbaar is. Zeker wanneer je niet goed bent in je beter voelen. Zeker wanneer alles nog kan veranderen. En zeker wanneer het allemaal maar theater is.

Theatercollectief WOLF WOLF gooide al hoge ogen met hun versie van de klassieker Who’s afraid of Virginia Woolf? in 2019, dat bekroond werd met de jongerenprijs op Theater Aan Zee en geselecteerd werd voor Het TheaterFestival 2020 als één van de meest belangwekkende producties van dat seizoen. Voor haar tweede productie ging WOLF WOLF opnieuw een gevecht aan met een klassieker: Voorjaarsontwaken, origineel geschreven door Frank Wedekind in 1891. Voor deze zogeheten ‘kindertragedie’ werd de ploeg van Who’s afraid of Virginia Woolf? aangevuld met spelers Soraya van Welsenis en Matthias Van de brul, klassieke muzikante en speler Valentina Tóth en hedendaags muzikant Gilles Vandecaveye-Pinoy. 

De voorstelling werd door Compagnie Cecilia geselecteerd voor het En Avant-festival van 2022, werd een instant publiekslieveling en wordt door zowel De Standaard als Knack Focus genoemd als één van de tien beste voorstellingen van 2022.

Deel op

Trailer VOORJAARSONTWAKEN

Cast & credits

Toon meer Toon minder