DE ZOMER VAN... PATRICIA KARGBO

Zomer van Patricia portret
De zomer oogt nu nog behoorlijk druk voor Patricia Kargbo. Tot eind juli heeft ze nog opnames voor de nieuwe fictiereeks Chantal. Daarna mag de riem er even af. Om in september op tournee te trekken met Misdaad en Straf van Arsenaal/LAZARUS. Daarmee komt ze in oktober bij ons langs. Wat is ze intussen allemaal van plan?

“De zomer is intussen al bijna in de helft”, realiseert Patricia zich als we haar spreken. “Na een druk voorjaar ben ik onmiddellijk in de opnames van Chantal gedoken. We draaien nog tot eind juli. In het tweede seizoen heb ik een redelijk grote rol. Chantal is een spin off van Eigen Kweek en draait rond Chantal Vantomme (rol van Maaike Cafmeyer) die verhuisd is naar politiezone Spoorkin. De reeks, geschreven door Mathias Sercu, brengt misdaadverhalen die los geïnspireerd zijn op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen. Maar de makers nemen – zo zeggen ze zelf – méér dan een loopje met de feiten.”

Overdonderd door energie

“Mijn zomer begon al in juni met een bezoek aan Couleur Café. Wat was het heerlijk om na corona weer volop van een festival te kunnen genieten”, vertelt Patricia met blinkende oogjes. “Lee Fields heeft me compleet omvergeblazen. Wat een energie. Het regende pijpenstelen, maar iedereen bleef gewoon staan.”

“Op Theater Aan Zee wil ik sowieso The Memeing of Life zien. Dat is een ander project uit Eigen Kweek, waar we zelf deel van uitmaakten met Nachtdieren. Verder kan ik ook Nachtzwemmen aanraden, van en met Jarne Van Loon en Lieselot Siddiki.”

Van Barcelona naar Het hol van Pluto

“In augustus trek ik zelf voor enkele dagen naar Barcelona. Om er wat rond te hangen, maar ook om te lezen en schrijven. Sowieso ben ik op tijd terug voor de derde editie van het Leave no one behind-festival bij Antigone in Kortrijk, onder de noemer Het hol van Pluto. Daar ga ik zelf ook iets maken met de jongeren van MAGMA.”

“Oh ja, voor september staat ook nog KillJoy Quiz van Luanda Casella op het TheaterFestival op mijn wishlist”, besluit Patricia enthousiast. “Ik hoor van iedereen dat dat echt de max is, dus daar kijk ik ook wel naar uit.”

Van 12 tot 15 oktober is Patricia Kargbo samen met o.a. Koen De Graeve en Günther Lesage te zien bij ons in Misdaad en Straf, van Arsenaal/LAZARUS.

Gepubliceerd op 27 jul. '22  Deel op