De Zomer van... Jonas Vermeulen

Zomer van Jonas portret
De zomer van acteur Jonas Vermeulen laat zich samenvatten in drie woorden: spelen, vakantie en opnames. Om in het najaar op tournee te trekken en… ook bij Compagnie Cecilia langs te komen. Wat staat er dan precies op het programma bij hem?

“Het grootste deel van de zomer staat bij mij in het teken van de opnames van een nieuwe Belgische reeks”, onthult Jonas. “We gaan van start eind juli, maar meer kan ik er eigenlijk nog niet over verklappen.”

Blik op de Blikfabriek

“De afgelopen weken heb ik heel fijn samengewerkt met de mensen van Compagnie Marius”, gaat Jonas enthousiast verder. “Met hun kantoor zijn ze intussen verhuisd naar de Blikfabriek in Hoboken. Daar staat de komende weken een heel fijn festival gepland. Zo gaat Once er in première, een voorstelling die Herwig Ilegems maakt samen met zijn dochter Kika. De afgelopen weken hebben wij er gewerkt aan een bewerking van De Miserabelen van Victor Hugo. Je moet het zien als een soort vooronderzoek. In de tweede week van juli lezen Warre Borgmans, Evelien Bosmans, Stefaan Degand en Kris en Waas van Compagnie Marius en ikzelf daar die tekst in het kader van Leeslamp. Het wordt een soort van double bill: eerst speelt er een andere voorstelling daarna komen wij aan de beurt. Ideaal om er kennis te maken met het werk van jonge makers. Ik ga proberen om daar zelf zoveel mogelijk te zien.”

Opladen voor druk najaar

Of er ook plaats is voor wat rust? “Tussen de Blikfabriek en de opnames heb ik een week vakantie”, klinkt het bij Jonas. “Het najaar belooft weer druk te worden. Na de zomer trek ik op tournee met Ontroerend Goed en gaan we Fight Night spelen in de Verenigde Staten en Londen. In december kom ik met Walden langs bij jullie in Gent. Het wordt behoorlijk exclusief: de avond ervoor speel ik in De Studio in Antwerpen, waar we in première gingen met het stuk en de avond erna is Gent aan de beurt. In januari en februari starten dan de werken aan een nieuwe voorstelling die ik ga maken samen met Boris Van Severen. Wordt vervolgd …

Walden speelt op woensdag 18 december exclusief in Gent. Tickets gaan in verkoop vanaf 29 juli.

Gepubliceerd op 5 jul. '24  Deel op