DE ZOMER VAN... JOKE EMMERS

De Zomer Van Joke Emmers
De eerste repetitieperiode voor Monstera is achter de rug. Samen met ervaren rotten Robrecht Vanden Thoren en Tom Ternest is Joke Emmers vanaf november in deze voorstelling te zien, samen met aanstormend talent Arend Peeters en Colette Goossens. De zon schijnt en de temperaturen swingen de pan uit. Dat doet dromen van de zomer. Hoe ziet die van Joke eruit?

"Mijn zomer staat in het teken van ontdekken en spelen, zowel muzikaal als op vlak van theater en circus", steekt Joke enthousiast van wal. "Ik ga me drie dagen laten onderdompelen op Theater Aan Zee. Ik kijk vooral uit naar jong en nieuw werk om te weten wat er zoal speelt. De Nomaden staat zeker op mijn programma. Zo is het voor mij ook allemaal begonnen."

"Half augustus ben ik twee dagen te vinden op Theater op de Markt in Hasselt: een zalig circus- en theater festival waar nog superveel dingen gratis te bekijken zijn. En waar ik Wolf Wolf bezig kan zien. Een heerlijke bende, jonge spelers/makers die ik wil blijven volgen."

"Dan trek ik naar Jazz Middelheim voor de fantastische Anneleen Boehme en Pukkelpop voor Kokoroko", blikt Joke Vooruit.


Op de trein

"En eind augustus mag ik zelf spelen in Tongeren. De voorstelling Perrongeluk (een samenwerking van stichting Laudio, Moment festival en festififty van ccha) is een audiovoorstelling met live spel van mij en audiofragmenten van Sien Eggers. Het speelt zich af op een rijdende trein, wat al best bijzonder zal zijn. Zowel voor mij als voor het publiek."

"En op de dagen die dan nog resten ga ik op ontdekking in Vlaanderen. Niks fijners dan een mooi bos intrekken of een schattig dorpje leren kennen. Het wordt een mooie zomer. Dat zeker en vast!"

Vanaf 9 november oktober is Joke Emmers te zien in Monstera. De premièrereeks in Gent loopt tot 19 november. Daarna trekt de voorstelling op tournee.

Gepubliceerd op 21 jul. '22  Deel op