Over Compagnie Cecilia

Wie zijn we?

Compagnie Cecilia is een theatergemeenschap die inzet op goeie teksten, uitdagende spelers en leesbare verhalen.

Onze missie

Compagnie Cecilia maakt breed toegankelijke en narratief doortastende voorstellingen, met een bijzondere aandacht voor het ambacht van de toneelspeler. Die kenmerken gaan ook op voor de gastvoorstellingen die we presenteren in De Expeditie, onze thuisbasis in Gent.

De taal van het Ceciliaanse theater is herkenbaar, puur, lijfelijk, speels, eigenzinnig en confronterend. Telkens opnieuw proberen we het aardse te sacraliseren: met de voeten op de grond en met de kop in de wolken.

Het goed vertellen van straffe verhalen is onze drijfkracht. De brede toegankelijkheid van ons werk is ons handelsmerk. Oprichters Arne Sierens, Johan Heldenbergh en Marijke Pinoy hebben in de loop der jaren een collectieve identiteit gekneed die een grote waaier aan artiesten nu verder vormgeven en uitdragen.

Onze visie

Onze radicale keuze voor toegankelijkheid is ook een sociaal engagement. Als theatergemeenschap zijn we boven alles mensgericht en beschouwen we het publiek als ultieme graadmeter; het is de alfa en omega van onze werking.

Daarnaast dragen we ook speelsheid, authenticiteit en gelijkwaardigheid hoog in het vaandel – zowel op de vloer als binnen de organisatie. Compagnie Cecilia is een kleine en wendbare werking die steeds kan terugvallen op een poule van fantastische vrijwilligers, betrokken partners en creatieve duizendpoten. Samen gaan we tot het uiterste om schone kunst te maken.