Over Compagnie Cecilia

Wie zijn we?

Compagnie Cecilia is een Gents theatergezelschap dat uitsluitend eigen creaties maakt. We gaan unieke allianties aan tussen muziek, theater, beeldende kunst, dans, muziek en circus.

Onze missie

Compagnie Cecilia maakt voorstellingen in het dialect van de ziel en raakt het publiek met authentieke en universele verhalen. Nieuw talent van bij ons en uit andere gemeenschappen en culturen is belangrijk omdat we willen ontdekken en blijven zien en voelen wat onder de huid zit.

We brengen herkenbaar, puur, lijfelijk, speels, eigenzinnig en confronterend theater dat recht naar het hart gaat. De paradox tussen het lokale en universele spelen we graag uit. Populaire kunst en avant-garde gaan bij ons hand in hand.

De voorstellingen van Compagnie Cecilia zijn toegankelijk en concreet. Elke voorstelling wordt gekenmerkt door een sacralisering van het aardse. Het idioom is volks, maar de gevoelens zijn groot(s).

Onze visie

Compagnie Cecilia staat voor modern volkstheater. Theater met een oprechte aandacht en radiale keuze voor toegankelijkheid, wat getuigt van het sociaal engagement. 

Het publiek is onze partner, onze graadmeter en kompas. We brengen complexe dingen op een eenvoudige manier. We brengen mensen in vervoering door verschillende accenten te leggen en we bieden hen een strategie aan om te overleven in deze wereld. Het publiek voelt zich in zekere zin verrijkt wanneer ze na een voorstelling buitenstappen.

Compagnie Cecilia streeft ernaar om een zo breed mogelijk publiek te laten kennismaken met theater en programmeert daarom ook voorstellingen in eigen beheer. De inkomsten daarvan worden rechtstreeks geïnvesteerd in nieuwe producties en initiatieven.