gzeg_Covitesse6logocopy
03/12/2020

Covitesse 6: cultureel hart onder de riem

De Gentse culturele sector springt in de bres voor het welzijn van de Gentenaars met een Artistiek Belburo, 'interGenties', Covitrine van de Gentse musea, De Armste Week van Solidariteitsfonds en nog veel meer... Een ganse winter lang licht en warmte in de Gentse wijken!

Covitesse 6: artistieke versneller van solidariteit
 
Het Gents Kunstenoverleg en de Dienst Ontmoeten en Verbinden van Stad Gent slaan de handen in elkaar om zo buurtinitiatieven via cultuur met elkaar te verbinden. Of hoe de kracht van artistieke verbeelding aan het werk van buurtwerk, wijkregie, ouderenzorg, jeugdzorg, ziekenzorg, … gekoppeld wordt. Een heleboel culturele organisaties uit Gent schakelen in zesde vitesse. 


Warme telefoongesprekken met Belburo Covitesse 6 
 
Het hart van Covitesse 6 bevindt zich in Theater Arca, meteen ook de uitvalsbasis van de Genteniers. Het belburo wordt uitsluitend bemand door kunstenaars. Wie er nood aan heeft, kan elke woensdag- en vrijdagavond tussen 17 en 21 uur inbellen of inzoomen. Via een klein liedje, een gedicht, een kortverhaal, een portrettekening, een beweging, … ga je in gesprek met een bekende of minder bekende artiest. Een verrassing, een intiem moment, een warm gesprek als hart onder de riem. Wie weet krijg je wel Marijke Pinoy aan de lijn? Bellen dus naar 09 274 52 77. 
 
Op andere dagen organiseert Covitesse 6 'speciale belsessies' naar Gentse woonzorgcentra, ziekenhuis Jan Palfijn voor het zorgpersoneel, jongeren die het moeilijk hebben, kwetsbare ondernemers, … .
 
Deze en andere initiatieven vind je op www.covitesse6.be
 
BEKIJK HIER HET TEASER FILMPJE