Laurence_Roothooft_in_Frontaal
28/06/2019

De Zomer Van... Laurence Roothooft

“Ik ga muziek maken met mijn lief Tom Pintens”, klinkt het enthousiast. “We zijn al een jaar bezig met nummers maken en deze zomer gaan we eindelijk beginnen opnemen. Daar kijk ik geweldig naar uit. Ik kan niet wachten om er mee naar buiten te komen. Hopelijk lukt dit nog in 2019.”

Festivalplannen

“Op 6 juli ga ik alvast naar Shortwood festival. Actrice Violet Braeckman organiseert dat voor de vierde of vijfde keer in haar hometown Wetteren, maar voor mij is het de eerste keer. Er speelt  nieuw en ouder talent. Ik ben heel benieuwd naar de toogmonoloog”, blikt Laurence vooruit. “Een korte monoloog, jawel , aan een toog van Lien Thys. Ik volg haar al een tijdje en vind haar echt een geweldige actrice.”  

“Ik plan deze zomer ook wat research voor een solovoorstelling die ik in de iets verdere toekomst ga maken bij de kopergietery. Daar wil ik echt mijn tijd voor nemen. En uiteraard ga ik naar Theater Aan Zee.”

“Ik ga ook in Dublin een stuk opnemen: Beckett’s First Play door de Dead Center”, onthult Laurence. “Het wordt een stuk zonder acteurs, enkel met objecten. Het publiek hoort de dialogen via een koptelefoon. Valentijn Dhaenens en ik spelen daarin een bevriend koppel van Samuel Beckett. Heel benieuwd wat het wordt.”

Leve de mobilhome

“Verder gaan we op reis met ons gezin. Met een gehuurde mobilhome. Dat is een geweldige manier van reizen. Kan ik echt iedereen aanraden. Iets ecologischer dan met het vliegtuig en je rijdt gewoon naar het goede weer! Heerlijk toch?”

“En ik wil de zomer ook gebruiken om veel te lezen”, bekent Laurence. “Ben helemaal verknocht aan de boeken van Ottessa Moshfegh en Valeria Luiselli. Hun oeuvre wil ik verder uitpluizen!”

Vanaf 16 oktober is Laurence Roothooft samen met Sofie Decleir te zien in Frontaal. De premièrereeks in Gent loopt tot 26 oktober. En op 7 februari 2020 komt ze langs met het wervelende Muy Complicado

Meer informatie nodig over deze productie of wil je tickets kopen?