Zingarate_Greet
30/07/2018

De Zomer Van ... Greet Verstraete

“Mijn zomer in een notendop? ik heb een paar maand geleden gekozen voor een nieuwe woonplek vlak tegen mijn lievelingspark in Antwerpen, park Den Brandt”, verklapt Greet Verstraete. “Daar heb ik op de bovenste verdieping van een flatgebouw een geweldig appartement gekocht. Als ik op mijn terras sta, is het een mix van de Vlaamse Ardennen en Indië, met het heerlijke zicht op de Wilrijkse parking van de Colruyt er bovenop. Ik ben intussen kind aan huis geworden in de Gamma en Brico en plak dagelijks vol Tec 7.”

Nestdrang

“Ik heb het gevoel dat ik als een vogeltje een nest aan het bouwen ben om de komend tijd mij rustig te kunnen voorbereiden op wat komen gaat, want mijn komende twee jaar zijn een aaneenschakeling van geweldige projecten”, doet Greet enthousiast uit de doeken. “Eind juli begin ik te filmen voor Muidhond de nieuwe film van Patrice Toye. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek en zal zeker voor opschudding zorgen gezien het thema. Zowel artistiek als inhoudelijk maakt patrice moedige keuzes en daar houd ik geweldig van.”

Zingarate

 “Vanaf 9 augusuts hernemen we Zingarate. Daar kijk ik heel erg naar uit. Ik ben benieuwd wat de tijd die er tussen zat, zal hebben opgeleverd. Meestal vind ik hernemingen veel beter dan de eerste speelreeksen”, bekent Greet. “Het is ingedaald, je doet minder je best, het zit gewoon in heel je lijf en in je hart.”

“En na Zingarate start ik met repeteren bij theater Zuidpool. Daar gaan we Drie Zusters van Tsjechov spelen. Sofie Decleir speelt mijn oudere zus en Evgenia Brendes mijn jongere. We hebben 8 weken om dat klaar te stomen. Gelukkig is Jorgen Cassier een krak in het bewerken van een tekst en op voorhand al en kader scheppen. Voor mij is het volledig nieuw om met zo een grote groep op zo een korte tijd een stuk in elkaar te steken, Maar ik kijk er geweldig naar uit. Hoe minder tijd er is hoe minder je het je kan permitteren om te blijven steken in onnodige twijfels of details.”

Familiedans

“Wanneer we op tour zijn met de Drie Zusters beginnen Jan Hammenecker, (die ook mee in Drie Zusters zit) en ik bij Arne aan de nieuwe voorstelling Familiedans,” onthult Greet. “Ik voel nu al dat dat iets waanzinnigs zal zijn. Zoals altijd is Arne geïnspireerd door alles wat ongrijpbaar irrationeel is, wil hij wat bedekt is schaamteloos openkrabben en blootleggen. Hij is op zoek naar manieren en vormen van vertellen die veel verder gaan dan een well made play. Hij neemt risico's, volgt zijn hart en zijn vlijmscherpe intuïtie en maakt daardoor bijzonder beklijvende dingen.”

“Intens dus. Een rustig nest uit te blazen helemaal vanboven op de zesde verdieping met zicht op de dikke bomen van het park is dus zeer welkom en nodig. Nog een paar weken en dan ben ik klaar. Dan kan ik mijn 360 ongelezen mails eens beantwoorden en weer tijd maken voor mijn lieve vrienden.”

 

Meer informatie nodig over deze productie of wil je tickets kopen?