gilles
22/07/2018

De Zomer Van ... Gilles De Schryver

“Op maandag 16 juli zijn we beginnen draaien voor Torpedo”, verklapt Gilles. Dat wordt een Belgische avonturenfilm over een troep verzetsstrijders die in de tweede wereldoorlog een Duitse onderzeeër kapen om ermee van Congo naar de States te varen met een lading uranium aan boord. Naast Robrecht Vanden Thoren spelen ook Koen De Bouw en Stefan Perceval mee.”

“Voor de binnenopnames hebben ze in een loods een duikboot nagebouwd die rust op een hydraulisch systeem om de bewegingen van een onderzeeër te simuleren. En voor de buitenopnames trekken we begin september naar Malta. Zo ben ik netjes op tijd terug voor Heilig Hart”, lacht Gilles.  

Aftellen

Tussen de opnames door hoopt Gilles vooral wat tijd thuis te kunnen doorbrengen. “Ik kan elk moment papa worden”, klinkt het enthousiast. “Dus zeker de eerste 6 weken wil ik zoveel mogelijk thuis zijn. We hebben ons wel voorgenomen om niet te lang te wachten om op reis te gaan met onze baby.”

“Misschien vind ik wel een gaatje om een voorstelling mee te pikken op Theater Aan Zee. Chasse Patate heb ik nog altijd niet gezien. Ook Absurde Held  van Lazarus prijkt op mijn must see lijst, net zoals Marx en Conversations (at the end of the world).”

“En er staat een groot project op stapel voor ons productiehuis De Wereldvrede. Veel kan ik daar nu nog niet over kwijt”, klinkt het ietwat mysterieus. “Maar het heeft wel heel wat voeten in de aarde.”

Meer informatie nodig over deze productie of wil je tickets kopen?