pauline_plage
19/06/2018

Cinema Canvas in Dendermonde

Pauline à la Plage, de derde film uit de reeks Comédies et proverbes van Eric Rohmer, speelt zich af in een Normandisch badplaatsjePauline(Amanda Langlet) en haar pas gescheiden nicht Marion (Arielle Dombasle) brengen er een korte vakantie door.

Allebei krijgen ze al snel te maken met liefdesperikelen. Marion trekt de aandacht van een oude vlam én van een oudere, cynische man. Pauline ontmoet een leuke jongen van haar eigen leeftijd. De wensen en verlangens, de relationele misverstanden en het onophoudelijke gefilosofeer van de personages over de liefde worden in de bekende Rohmer-stijl verbeeld: delicaat sensuele, eenvoudig mooi belichte dialoogkunst.

Dit jaar trekt Cinema Canvas weer door het land met cinema van de bovenste plank. En op donderdag 12 juli is Dendermonde aan de beurt. De film wordt vertoond in de tuin van CC Belgica. Bij regenweer zit je droog in het Belgica theater. Arne Sierens komt de film van een gepaste inleiding voorzien. Klik hier voor meer info en tickets.