Zingarate_actie_Greet_en_Robrecht
07/09/2017

Kurt Van der Elst wint Theaterfotografie Prijs

Onze geliefde huistfotograaf Kurt Van der Elst heeft de Theaterfotografie Prijs 2017 gewonnen met zijn fotoreeks van Horses, de voorstelling van Kabinet K/HETPALEIS. Een verdiende en terechte winnaar.

 

De jury over deze fotoserie: ”Deze serie gaat voorbij dansfotografie. Het zit zo dicht op de huid dat het theatraal is. De fotograaf Kurt Van der Elst heeft op een gevoelige manier het contact tussen volwassenen en kinderen in beeld gebracht. Hij is erin geslaagd het fysieke van de voorstelling te vertalen naar foto’s die een letterlijk fysieke reactie opriepen bij de jury. De fotoserie maakt intens nieuwsgierig naar de voorstelling.”

Kurt Van der Elst woont en werkt in Gent en werkt voor huizen als LOD, Kabinet K, HETPALEIS en natuurlijk Compagnie Cecilia. Meer foto's vind je op de website van Kurt Van der Elst.