Ensor_KvdE_Johan_Heldenbergh
03/02/2016

Ensor op tournee

Heb je je voorgenomen om in 2016 méér te gaan genieten van cultuur en ‘t leven ‘tout court’? Alsjeblieft, dit is een uitgelezen kans: Johan Heldenbergh, Danny Ronaldo en Karel Creemers trekken op tournee met Ensor, een schitterend stuk van Arne Sierens. Enkel voor de voorstelingen in Halle, op 11 en 12 februari zijn er nog tickets te koop.

3 redenen waarom je móet gaan kijken:

1. Alle voorstellingen zijn uitverkocht, maar donderdag 11 of vrijdag 12 februari kun je in CC ‘t Vondel in Halle nog van Ensor genieten. Bekijk alvast de oproep van Johan Heldenbergh.
2. Het is géén gewoon toneel. Meer een kruising van theater en circus. Een traan én een lach, dus. Checkdeze trailer.
3. De pers was laaiend. En dat zijn toch mannen/vrouwen die al véél hebben gezien. Lees hun opinie hieronder.

Waarover gaat het?

Drie mannen worden overvallen door vragen over het gat waar ze uit voortkomen en het zwarte gat waar ze ooit zullen in opgaan... Hoe, wanneer en waarom hebben hun ouders hen verwekt? De wereld verwacht nu eenmaal van een volwassen mens dat hij flegmatiek alles slikt en de harde brokken zomaar verteert. Het is een trieste ramp maar er valt absoluut mee te lachen.

En wat vond de pers ervan?

“Ensor zit vol s lapstick, vol visuele en verbale gags, vol clichés die tot echte grappen worden omhooggetrokken, met fantastische performers die meestal weten te boeien, de ene keer overdreven en grotesk, de andere keer subtiel en poëtisch.”Theaterkrant.nl

“Ensor verrast omdat het zo rijk, complex en theatraal is als het leven zelf.” **** De Standaard

“Wat een revelatie is Danny Ronaldo!” ***1/2 De Morgen

“Deze Ensor is een nieuwe publiekshit die nog enkele seizoenen in de zaalversie en in de tentversie de harten van een breed publiek zal veroveren.” Cutting Edge