Tom  Vermeir

Tom
Vermeir

Tom Vermeir (°1976) studeerde aan het Conservatorium van Gent. Hij was duikinstructeur in Azië, schreef lifestylereportages over reizen en eten, en wisselde in het verleden het theater af met de muziek. Sinds 1996 is hij actief als acteur en theatermaker.

Samen met Wouter Bruneel en Koen De Ruyck richtte hij het jeugdtheatercollectief Gordijnen voor Konijnen op, waar ze verschillende succesvolle producties mee maakten, waaronder Drie musketiers, naar de gelijknamige roman van Dumas, Tik, naar Anton Tjechov's Drie Zusters en King Lear van Shakespeare.Verder heeft hij bij TG Ceremonia voorstellingen op zijn palmares als Vier seizoenen en Regent & Regentes. Daarnaast speelde hij ook bij NTGent, Kopergietery en Toneelhuis.

Bij Compagnie Cecilia speelde hij in De Pijnders, Gloria (in den hoge), Lacrima en Poepsimpel. Tien jaar lang was Tom ook actief als zanger/gitarist bij de rockgroep A Brand, waarmee hij vijf platen uitbracht en verschillende tours afwerkte in binnen- en buitenland.

Op televisie was hij onder andere te zien in Rang 1. Tom speelt een van de hoofdrollen in Belgica, de nieuwe film van Felix Van Groeningen (The Broken Circle Breakdown). Voor die rol sleepte hij een Ensor nominatie in de wacht als Beste Acteur. 

Terug naar home